Heart4Food – Eten als medicijn

 In Afhalen, Afhalen & Bezorgen, Heart4Food Menu, Leefstijl, Macrobiotisch, News, Nutrition, Plant based, Plantaardig eten, Veganisme, Veganistisch, Vegetarisch, Weight Control, Yoga

“Let food be thy medicine and medicine be thy food.” — Hippocrates

Heart4Food is opgericht vanuit onze passie voor gezond en lekker eten. Het belang van gezonde voeding in combinatie met yoga is belangrijk omdat het elkaar aanvult.

Mijn oma en moeder leerden mij van jongs af aan om met verse ingrediënten om te gaan en meerdere smaken samen te brengen. Vanuit mijn enthousiasme hiervoor ontwikkelde ik een liefde voor lekker eten. In Thailand, waar ik geboren en deels getogen ben begon ik rond mijn vierde levensjaar deze passie in de praktijk te brengen. Ik maakte een vuurtje en gebruikte een leeg blikje om de traditionele Tom Yum soep (een pikante heldere soep) te maken. Voor de soep gebruikte ik de verse ingrediënten die ik om het huis van mijn oma vond in het Thaise dorp waar mijn gehele familie woonde. Koken op dezelfde wijze zoals ik mijn oma en moeder zag doen.

In Nederland ontwikkelde deze passie zich onder invloed van de diversiteit aan inheemse,- als ook internationale cuisines.

”Het bloed kruipt waar het niet gaan kan” en mijn zoon Celestial De Vos is een gediplomeerd chef. Samen vormen wij de drijvende kracht achter Heart4Food.

Chef Celestial

Koken is voor ons een kunst en we combineren graag interessante overlappende en gewaagde verse ingrediënten uit de Westerse,- en de Aziatische keukens: De meer verfijnde smaken en de eenvoud van de Europese keuken, de scherpte van de Chinese Szechuan keuken, de tropische smaken en geuren van de Maleisische keuken, de romige met noten en kokos bereide curries uit Thailand en (zuid)India en de aromatische kruiden uit de Arabische keuken.

Wij kopen onze ingrediënten lokaal in en steunen zo de plaatselijke handelaren in deze moeilijke (corona) tijden!

Het doel van onze wijze van koken is het maken van heerlijke maaltijden die het bewustzijn stimuleren middels het voeden van lichaam, zintuigen, geest en ziel.

De maaltijden zijn gericht op mensen met drukke levens en helpen hen om zich fit en energiek te voelen.

Voor onze gerechten gebruiken we verse en biologische ingrediënten zoals diverse soorten fruit, zee,- en landgroenten, kruiden, chillies, noten, granen en zaden. Het resultaat is de “cuisine minceur”: maaltijden met een verscheidenheid in kleine porties die elk hun eigen smaken toevoegen. Het eten wordt kort toebereid waardoor het, naast gezond en voedzaam, knapperig, kleurig, geurig en rijk van smaak is.

De ideale Heart4Life maaltijd is een harmonieuze mix van het pittige, het subtiele, het zoet en zure en is bedoeld om even bevredigend voor oog, neus en mond te zijn!

Onze ervaring strekt zich inmiddels uit van het verzorgen van de catering voor groepen op retraites en bijzondere gelegenheden tot individuele kooksupervisie voor cliënten die een meer gezonde wijze van eten willen ervaren.

Wij geven les in koken en helpen mensen over te schakelen naar een gezondere levensstijl zowel door het geven van persoonlijke trainingen als ook via groepscursussen en workshops. Daar waar er behoefte aan is, kunnen de lessen gecombineerd worden met yogaworkshops.

 

Plaats jouw bestelling hier online of neem contact met ons op

 

Heart4Food heeft als missie om: een bewustzijnsbevorderende smakelijke ervaring te geven aan mensen die aandachtig en gezond in het leven willen staan.

Recent Posts

Leave a Comment

0